Bedrijfs- en groepsvaccinaties

Travel Clinic oost biedt vaccinaties aan voor bedrijven en groepen. Wij hebben verschillende samenwerkingen met diverse bedrijven en instellingen en denken graag mee over passende mogelijkheden voor u en uw medewerkers.

Bedrijfsvaccinaties

Als werkgever is het belangrijk om uw medewerkers gezond te houden en te beschermen tegen infectieziekten. Dit is tevens een verplichting vanuit de Arbowet. Werkgevers moeten hiervoor een beleid maken en soms kan het nodig zijn om vaccinaties aan te bieden. Dit noemen we dan een bedrijfsvaccinatie.

Medewerkers in bepaalde beroepsgroepen of medewerkers die regelmatig naar het buitenland reizen lopen een verhoogd risico op besmetting met een infectieziekte. Voorkomende infectieziekten zijn onder andere:

 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Tetanus (DTP)
 • Griep
 • Kinkhoest
 • Mazelen
 • Tuberculose

In overleg met u bekijken we welke vaccinaties of testen belangrijk zijn voor uw medewerkers. Dit is altijd afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, het risico op infectie en de gezondheid van uw werknemer. Voor bepaalde reisbestemmingen kunnen aanvullende vaccinaties nodig zijn, kijk hier voor een advies per land.

Internationale bedrijven

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost biedt diverse diensten aan voor internationale bedrijven om te ondersteunen bij hun zorgverplichting richting hun werknemers, gericht op het behoud van een goede gezondheid.

Wij richten ons op het voorkomen van gezondheidsklachten op reis – preventieve healthcare –  zoals voorlichting, vaccinaties, malariaprofylaxe en advisering over andere producten en middelen met betrekking tot insectenwering. Mogelijke risico’s voor de gezondheid van uw werknemers worden op deze manier verminderd.

Daarnaast bezitten wij over de expertise tot het uitvoeren van medische keuringen voor werknemers die regelmatig in de (sub-)tropen verblijven. Dit kan gaan om keuringen voor vertrek, tussenkeuringen of keuring na terugkomst. Het doel van deze periodieke health checks is het tijdig signaleren en behandelen van eventuele ziektes die zijn opgelopen tijdens de werkzaamheden in het buitenland.

Indien gewenst roepen wij uw medewerkers op wanneer vaccinaties verlopen of wanneer het tijd is voor een medische keuring. Wij spelen hierbij in op de behoefte van uw bedrijf en maken samen met u een risico-inschatting.

Groepsvaccinaties

Wij verzorgen complete vaccinatietrajecten, voorlichting en advies op maat. Vanaf 10 medewerkers komen onze verpleegkundigen vaccineren op locatie (groepsvaccinaties). Dit zorgt ervoor dat mensen laagdrempelig langs kunnen komen om zich te laten vaccineren en op deze manier veilig en beschermd hun werk kunnen doen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om te vaccineren op afspraak bij een van onze locaties. Uiteraard kan dit ook gecombineerd worden.

Het maken van een afspraak voor het vaccineren van groepen kan bijvoorbeeld interessant zijn voor:

 • Medewerkers van bedrijven die vaak naar de (sub)tropen reizen
 • Medewerkers van organisaties voor maatschappelijke zorg, zoals mensen werkzaam in het ontwikkelings- of vluchtelingenwerk
 • Mensen werkzaam in de gezondheidszorg of in het onderwijs
 • Mensen werkzaam als facilitair medewerker in de schoonmaakbranche of binnen de afvalverwerking
 • Studenten die voor stage naar het buitenland gaan

Contact

Wilt u meer weten over wat wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!