Over ons

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost (TCO) is een initiatief van de internist-infectiologen van ziekenhuis Rijnstate. Bij de TCO werken artsen en (reizigers)verpleegkundigen met veel ervaring op het gebied van (tropische) infectieziekten en het voorlichten en vaccineren van reizigers, medewerkers en patiënten. Wij zijn een erkend Gele Koorts vaccinatiecentrum en zijn aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. U kunt bij ons terecht voor reisadvies- en (reis)vaccinaties op maat, maar ook voor verschillende soorten bloedonderzoeken, tuberculosetesten en keuringen

Wij bieden in de regio Gelderland op meerdere plekken spreekuren aan, wij zijn te vinden op de volgende locaties:
– Rijnstate Arnhem
– Rijnstate Elst

Ons team

Wij stellen ons graag aan u voor! Klik op de naam om meer te weten te komen over het betreffende teamlid.

Jet Gisolf
Internist – infectioloog

Jet is internist-infectioloog in het Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren.

Jet is al sinds 2007 betrokken bij Travel Clinic Oost als arts-reizigersgeneeskunde. Zij heeft speciaal gekozen voor het werken in Arnhem vanwege het gevarieerd takenpakket als internist-infectioloog, waarvan de Travel Clinic en tropenziektes een belangrijk onderdeel zijn.

Costa Rica is haar favoriete reisbestemming. Ze heeft mooie herinneringen aan deze reis die ze samen met haar familie heeft gemaakt.

Robert – Jan Hassing
Internist-infectioloog & duikgeneeskundige

Robert -Jan is werkzaam als internist-infectioloog in het Rijnstate ziekenhuis. Daarnaast is hij sinds 2015 reizigersgeneeskundig arts en duikerarts bij Travel Clinic Oost.  

Het werk bij Travel Clinic Oost sluit goed aan bij zijn interesse in infectieziekten. Wereldwijd komen ze voor, maar de specifieke kenmerken en risico’s kunnen sterk verschillen per land. Dit maakt het voor hem iedere keer weer een leuke uitdaging!

Zijn favoriete reisbestemming is Suriname vanwege de mix van natuur en cultuur die je door de Nederlandse taal nog beter meekrijgt. Op reis verblijft Robert-Jan het liefst in sfeervolle huisjes in de natuur of in lokale B&B’s.

Mark Claassen
Internist-infectioloog

Mark is internist-infectioloog in het Rijnstate ziekenhuis en is daarnaast reizigersgeneeskundig arts. Hij is sinds augustus 2016 betrokken bij Travel Clinic Oost.

Mark vindt alles wat met infectieziekten te maken heeft machtig interessant, maar het voorkomen ervan blijft toch altijd beter dan genezen. Dat is ook precies waar de Travel Clinic aan wil bijdragen!

Vroeger reisde hij het liefst met de backpack, maar tegenwoordig wisselt hij afzien (hiken, canyoning) het liefst af met luxe (warme douche en goed eten!). Kameroen ‘c’est l’Afrique en miniature’, is zijn favoriete reisbestemming.

Marcel Hovens
Internist & duikgeneeskundige

Marcel is werkzaam als internist – vasculair geneeskundige in het Rijnstate ziekenhuis. Daarnaast is hij sinds 2007 werkzaam als duikerarts binnen Travel Clinic Oost.

Als duikerarts kan hij zijn interesse in de duikwereld combineren met geneeskunde om duikers de best mogelijke zorg en advies te bieden. Dit is voor hem een leuke uitdaging.

Marcel gaat graag op reis met een rugzak met zo min mogelijk bagage. Zijn favoriete reisbestemming is Sjusjoen (boven Lillehammer, Noorwegen). Hij verblijft dan het liefst in een hutje in de bergen om van daar uit lekker te gaan langlaufen.

Frances Greven
Manager & reizigersverpleegkundige

Frances werkt sinds mei 2007 bij Travel Clinic Oost. Zij is naast reizigersverpleegkundige ook werkzaam als manager.

Frances houdt van uitdaging en afwisseling. Geen dag is hetzelfde binnen de Travel Clinic vanwege de diversiteit in taken en diensten. Niet alleen het werk spreekt haar aan, maar ook het leuke team waarmee ze mag samenwerken. Dit zorgt ervoor dat ze al jaren met veel plezier bij ons werkt.  

Frances geeft qua reisstijl de voorkeur aan luxe of het avontuurlijke van een auto met een tent. Als het gaat om haar favoriete reisbestemming, dan heeft Australië een speciale plek in haar hart veroverd.

Anke
Reizigersverpleegkundige

Anke werkt sinds 2007 als reizigersverpleegkundige bij Travel Clinic Oost.

Ze haalt haar werkplezier uit het klantcontact en vindt het belangrijk om samen met de klant tot een passend reisadvies te komen. Iedere reiziger, iedere bestemming en iedere manier van reizen is anders. Dit zorgt voor afwisseling en uitdaging.

Anke reist zelf graag naar de bergen. Ze houdt van kou, rust, ruimte en natuur. Het liefst gaat ze gewoon op de bonnefooi weg om te kijken waar ze uitkomt. Soms met de auto, soms met de boot en soms met de fiets. Af en toe stapt ze ook in een vliegtuig, want op sommige mooie plekken kun je nou eenmaal lastig komen zonder te vliegen!

Else
Reizigersverpleegkundige

Else is sinds september 2022 werkzaam als reizigersverpleegkundige bij Travel Clinic Oost.

Else houdt van reizen en is daarom ook zo enthousiast over haar werk. Het contact met klanten is leuk en elke spreekuur hoort ze uiteenlopende reisverhalen waardoor ze zelf ook telkens weer een beetje de wereld over reist. Het is fijn om te kunnen bijdragen aan een goede reisvoorbereiding door kennis te delen zodat mensen gezond blijven en kunnen genieten van hun reizen. Ook geniet zij van het contact met collega’s en de samenwerking binnen het team.  

Haar favoriete reisbestemming was lastig te kiezen, omdat elke bestemming zijn eigen charme heeft… dat is juist het leuke van reizen! Als ze echt moet kiezen dan valt de keuze op Latijns Amerika. Roadtrips, backpacken en met de rugzak op lange afstandwandelingen zijn haar favoriete manieren om de wereld te verkennen.

Didi
Reizigersverpleegkundige

Didi is naast haar werk als verpleegkundige binnen de St. Maartenskliniek al sinds september 2014 werkzaam als reizigersverpleegkundige bij Travel Clinic Oost.

Didi houdt van afwisseling en door de verschillende doelgroepen die wij zien binnen de Travel Clinic is het spreekuur erg divers. Zo zie je klanten die een wereldreis gaan maken, maar bijvoorbeeld ook medewerkers van het Rijnstate ziekenhuis die komen voor beroepsvaccinaties. Daarnaast vindt ze het mooi om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van infectieziekten.

Didi reist het liefst met de backpack. Ze heeft de mooiste herinneringen aan haar reis door Zuid-Oost Azië en dan vooral Myanmar.

Kimberley
Reizigersverpleegkundige

Kimberley is sinds augustus 2021 werkzaam als reizigersverpleegkundige bij Travel Clinic Oost.

Ze heeft interesse in preventieve zorg, vindt het leuk om in korte tijd persoonlijke contact te kunnen maken met mensen en ze heeft zelf veel affiniteit met de reiswereld. Deze combinatie zorgt ervoor dat het werken binnen de Travel Clinic Oost perfect bij haar past.

Kimberley reist het liefst eerst intensief door een land om de cultuur, natuur en historie te leren kennen om daarna de reis af sluiten met een paar dagen relaxen op een strandbedje. Kyrgyzstan is haar favoriete reisbestemming. 

Frederike
Reizigersverpleegkundige

Frederike is reizigersverpleegkundige en kwaliteitsfunctionaris binnen Travel Clinic Oost. Daarnaast werkt ze als medisch adviseur vaccineren bij GGD GHOR Nederland.

Ze heeft in 2003 samen met de infectiologen Travel Clinic Oost opgezet en werkt er al vanaf dag één. In 2008 is ze er een tijdje tussen uit geweest, maar haar liefde voor reizen, gezondheid en de Travel Clinic lieten haar niet los. In 2013 is ze terug gekomen als operationeel manager. Vanaf 2022 heeft ze vanwege haar andere werk een stapje terug gedaan, maar ze werkt nog steeds met veel passie en plezier.

Frederike wordt enthousiast van de positiviteit die loskomt bij mensen als ze over hun reisplannen vertellen. Daarnaast haalt ze ook veel werkplezier uit het organisatorische en medisch inhoudelijke deel van het vak. Het zorgen dat verschillende zorgvragen en producten goed op elkaar aan sluiten, dat processen goed en efficiënt verlopen en dat iedereen goede zorg krijgt: daar haalt ze voldoening uit!

Hoewel ze reizen met de backpack (en eigen auto voor ultieme vrijheidsbeleving) ontzettend leuk vindt, geeft ze tegenwoordig voor reizen met haar gezin toch de voorkeur aan een (zelf)georganiseerde variant met extra comfort. Het was moeilijk kiezen, maar haar favoriete reisbestemming tot nu toe is Nieuw Zeeland vanwege de grote variatie aan natuur en avontuur.

Esther
Secretaresse

Esther is sinds november 2022 werkzaam als secretaresse bij Travel Clinic Oost.

Ze vindt het leuk om te het werken in de zorgsector, maar ook om zich hierbinnen te focussen op de zakelijke kant. Dit biedt haar een afwisselend en dynamisch werkveld en geeft haar voldoening. Esther maakt haar collega’s regelmatig aan het lachen met leuke mailtjes.

Esther reist het liefst door Europa.  Ze geniet ervan om rond te reizen met de auto en stedentrips te maken, waardoor ze de mogelijkheid heeft om nieuwe plekken te ontdekken en verschillende ervaringen op te doen.

Diede
Secretaresse

Diede is sinds 31 juli 2023 werkzaam als secretaresse bij Travel Clinic Oost. Dit zorgt voor een mooie afwisseling naast haar eigen bedrijf in de grafische sector.

Als secretaresse heeft ze een breed takenpakket, waardoor het werk uitdagend is. Daarnaast maakt haar eigen interesse in reizen het contact met klanten extra leuk.

Qua reizen is ze zelf vooral op zoek naar rust, natuur en avontuur. Ze houdt ervan om een keer een andere weg te kiezen om zo mooie plekken te ontdekken. Haar droom is om met een camper Scandinavië te gaan ontdekken.

Diede heeft al veel gereisd, zowel binnen als buiten Europa. De reis die haar met meest is bijgebleven is die naar de Filipijnen en dan specifiek de expeditie tussen El Nido en Coron. Curaçao voelt voor haar als thuiskomen.

Ellen
Reizigersverpleegkundige

Ellen is in december 2022 gestart als reizigersverpleegkundige bij Travel Clinic Oost.

Ze houdt van reizen en vindt het leuk om mensen op het gebied van gezondheid en preventie hierover te kunnen informeren. Het horen van reisverhalen en – plannen zorgt vaak voor leuke gesprekken. De verschillende soorten klanten en de verschillende soorten werkzaamheden binnen de Travel Clinic maken het werk voor haar afwisselend en uitdagend.

Haar favoriete reis tot nu toe was backpacken door Ecuador en de Galapagos eilanden vanwege de mooie mix tussen cultuur, natuur, avontuur en ontspanning. Tegenwoordig kiest ze qua reisstijl voor iets meer luxe in vervoer vanwege de extra hoeveelheden bagage bij het maken van reizen met haar gezin.  

Vacatures

Lijkt het je leuk om ook bij ons te werken? Kijk hier of wij actuele vacatures hebben.