Hoe verloopt een reisconsult?

De reizigersverpleegkundige zal de gezondheidsverklaring die u online heeft ingevuld met u doornemen en de reis die u gaat maken bespreken.

Er wordt gekeken naar de geplande activiteiten, de duur en verdere bijzonderheden rondom uw reisbestemming. Mogelijk medicatiegebruik en ziektegeschiedenis worden opgenomen in het  digitale dossier. Deze gegevens kunnen invloed hebben op de reizigersadviezen en vaccinaties die worden aanbevolen. Wij leveren reizigersadvies op maat wat afhankelijk is van uw gezondheidssituatie en uw reisplan. Tijdens het reisadvies zal de reizigersverpleegkundige de verschillende infectieziekten waar u risico op heeft uitleggen. Mogelijk is er een vaccinatie of medicatie ter bescherming tegen deze infectie ziekte en anders weet u wat u moet doen om beschermd op reis te kunnen gaan.

Er wordt gekeken welke vaccinaties u nodig heeft en vervolgens worden de besproken adviezen meegegeven in de vorm van een folder.
Soms is er nog een vervolgafspraak nodig, bijvoorbeeld wanneer er meerdere vaccinaties als serie nodig zijn. Het tarief van deze afspraak is voordeliger omdat de indicaties en contra-indicaties al tijdens de eerste afspraak (het zogenoemde reisconsult) verwerkt zijn.

De kosten van een afspraak zijn opgebouwd uit de volgende items:

  • Consultkosten (de verpleegkundige bekijkt op basis van uw intakegegevens welke indicaties en contra-indicaties er zijn en zorgt dat u de eventueel benodigde vaccinaties toegediend krijgt);
  • Vaccinatiekosten (de kosten van het vaccin; deze worden per vaccin afgerekend, u betaalt dus alleen het vaccin wat u op de dag van de afspraak toegediend krijgt);
  • Internationaal vaccinatiepaspoort (indien gewenst en nog niet in uw bezit);
  • Receptkosten (indien van toepassing, voor het uitschrijven van bijvoorbeeld een malariarecept);
  • Zelfzorgartikelen (indien gewenst en nog niet in uw bezit).

De onderstaande informatieve filmpjes van Sanofi Pasteur geven ook een duidelijker beeld van hoe een reisconsult verloopt.

Sanofi Pasteur 1 Afspraak is afspraak from Sanofi Nederland on Vimeo.

Sanofi Pasteur 2 Vaccinatie Geen schrik voor een prik from Sanofi Nederland on Vimeo.