Hoe verloopt een reisconsult?

Tijdens het reisconsult wordt er gekeken naar de geplande activiteiten, de duur en verdere bijzonderheden rondom uw reisbestemming. Mogelijk medicatiegebruik en ziektegeschiedenis worden opgenomen in het digitale dossier. Deze gegevens kunnen invloed hebben op de adviezen en vaccinaties die worden aanbevolen. Wij leveren reizigersadvies op maat wat afhankelijk is van uw gezondheidssituatie en reisplan. Tijdens het reisadvies zal de reizigersverpleegkundige de verschillende infectieziekten waar u risico op heeft uitleggen. Mogelijk is er een vaccinatie of medicatie ter bescherming tegen deze infectie ziekte en anders weet u wat u moet doen om beschermd op reis te kunnen gaan.

Vaccinaties nodig?

Er wordt gekeken welke vaccinaties u nodig heeft en deze kunt u tijdens het consult gelijk toegediend krijgen. Daarnaast krijgt u de besproken adviezen mee in de vorm van een folder. Indien gewenst kunnen er per mail aanvullende folders gestuurd worden.
Soms is er nog een vervolgafspraak nodig, bijvoorbeeld wanneer er meerdere vaccinaties als serie nodig zijn. Het tarief van deze afspraak is voordeliger omdat de indicaties en contra-indicaties al tijdens de eerste afspraak (het zogenoemde reisconsult) verwerkt zijn.

Kosten

De kosten van een afspraak zijn opgebouwd uit de volgende items:

  • Consultkosten (de verpleegkundige bekijkt op basis van uw intakegegevens welke indicaties en contra-indicaties er zijn en zorgt dat u de eventueel benodigde vaccinaties toegediend krijgt);
  • Vaccinatiekosten (de kosten van het vaccin; deze worden per vaccin afgerekend, u betaalt dus alleen het vaccin wat u op de dag van de afspraak toegediend krijgt);
  • Internationaal vaccinatiepaspoort (indien gewenst en nog niet in uw bezit);
  • Receptkosten (indien van toepassing, voor het uitschrijven van bijvoorbeeld een malariarecept);
  • Zelfzorgartikelen (indien gewenst en nog niet in uw bezit).

De onderstaande informatieve filmpjes van Sanofi Pasteur geven ook een duidelijker beeld van hoe een reisconsult verloopt.

Video: Afspraak is afspraak.

Video: Geen schrik voor een prik!