Duikkeuring

Duiken is een fantastisch avontuurlijke sport. Iedereen die gaat duiken loopt risico of hij of zij gezond is of niet. Reizigers die van plan zijn om tijdens een reis frequent te gaan duiken en/of een duikcursus willen gaan doen, kunnen zich voor de reis eerst bij de Travel Clinic Oost laten keuren. De keuring wordt verricht door een ervaren (gecertificeerde) internist gespecialiseerd in de duikgeneeskunde.

Tijdens de keuring wordt onderzocht of het lichaam in goede conditie is. Onder andere wordt gekeken naar longfunctie en KNO-aspecten. Er wordt bekeken of er voor de onderzochte duiker specifieke risico’s bestaan en of deze acceptabel zijn. U krijgt adviezen om zo veilig mogelijk te kunnen duiken.
Na de keuring ontvangt men een ‘fit to dive’ verklaring die wereldwijd geldig is. De kosten van een reguliere duikkeuring vindt u bij de tarieven.

Bij veel duikscholen, vooral in het buitenland, wordt alleen een schriftelijke keuring gedaan. Hoewel elke duikkeuring met een vragenlijst begint, kan een vragenlijst alleen nooit een keuring vervangen. Een sportarts of arts met deskundigheid op duikmedisch gebied kan de risico’s inschatten en uitleggen welke maatregelen nodig zijn om de risico’s te verkleinen. Soms zijn simpele maatregelen genoeg.

NB. U kunt alleen telefonisch (en dus niet via de website) een afspraak maken voor een duikkeuring.