Beschermingsduur reisvaccinaties

Het is belangrijk om goed beschermd om reis te gaan zodat u optimaal kunt genieten van uw reis. Sommige reisvaccinaties hebben een beperkte beschermingsduur of  moeten herhaald worden.

De beschermingsduur van vaccinaties verschilt per type vaccin. Voor sommige vaccinaties is ook een herhaalvaccin nodig. Dit is noodzakelijk voor langdurige bescherming.

Actuele beschermingsduur per vaccinatie

Wilt u weten of uw (reis)vaccinaties nog geldig zijn voor uw toekomstige reis? Via deze link vindt u de actuele beschermingsduur per vaccinatie. Daarnaast staat er vaak ook een notitie van de beschermingsduur beschreven in uw gele vaccinatieboekje.

De beschermingsduur van een vaccin kan afwijken als u een bijzondere reiziger bent. U bent een bijzondere reiziger als u bijvoorbeeld een verminderde afweer heeft of zwanger bent.

Last minute vaccinaties

Heeft u een mooie last minute reis gepland en bent u nog niet of onvoldoende gevaccineerd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een last minute vaccin en advies op maat.
Een aantal belangrijke vaccinaties zoals vaccinaties tegen de ziekten hepatitis A en DTP (difterie, tetanus, polio) kunnen nog last minute gegeven worden. Ook een recept voor malariatabletten kunnen wij vaak nog last minute voor u regelen.

Afspraak maken

Klik hier om direct een afspraak in te plannen op een van onze locaties in de regio Arnhem. Op onze locatie in ziekenhuis Rijnstate Arnhem is het op sommige dagen ook mogelijk om tot 19:00 een afspraak te maken, handig als u na uw werk nog langs wil komen!

Mocht u geen passend moment vinden in onze online agenda, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u nog bij ons terecht kan voor vaccinaties en reisadvies op maat. Ons doel is namelijk: ‘beschermd op reis en gezond weer terug’ en hier werken wij graag aan mee.