Tekort Dengue-vaccin

19-08-2024

We willen u informeren over een huidig wereldwijd tekort aan het QDENGA-denguevaccin, dat bij ons wordt aangeboden. Dit was onlangs ook in het nieuws. Dit vaccin, ontwikkeld door Takeda, biedt bescherming tegen vier verschillende stammen van het denguevirus en is recentelijk door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurd.

Helaas is er op dit moment een grote vraag naar het vaccin, met name in gebieden waar dengue veel voorkomt, zoals in delen van Azië en Latijns-Amerika. Dit, gecombineerd met de beperkte productiecapaciteit, betekent dat er momenteel minder doses beschikbaar zijn dan gewenst. Hoewel Takeda werkt aan het uitbreiden van de productie, verwachten we dat het enige tijd kan duren voordat de voorraad volledig aan de vraag kan voldoen.

We raden u aan om, indien u naar risicogebieden reist, andere preventieve maatregelen te nemen, zoals het vermijden van muggenbeten. De vaccinaties die nog beschikbaar zijn bij ons, zijn voor degenen die het meest risico lopen. 

We waarderen uw begrip en geduld in deze situatie. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@travelclinicoost.nl