Griepprik 2024

29-09-2024

Bereid je voor op het griepseizoen: haal de griepprik!

Het griepseizoen staat weer voor de deur en dat betekent een verhoogde kans op besmetting met het griepvirus. Elk jaar, vooral tijdens de wintermaanden, komt griep veelvuldig voor in Nederland. Het influenzavirus, beter bekend als het griepvirus, veroorzaakt deze ziekte. Gelukkig kun je jezelf beschermen door een griepprik te halen. Met de griepprik verklein je niet alleen de kans om zelf ziek te worden, maar help je ook om kwetsbare mensen in jouw omgeving te beschermen.

Voor wie is de griepprik bedoeld?

De griepprik wordt vooral aanbevolen voor mensen die vallen binnen een risicogroep, zoals mensen van 60 jaar en ouder en personen met een medische indicatie. Maar ook als je niet tot deze risicogroep behoort, kun je profiteren van de bescherming die de griepprik biedt. Wil je griep voorkomen en bijdragen aan een gezondere samenleving? Dan ben je van harte welkom om een afspraak te maken voor de griepvaccinatie!

Wanneer en waar kun je de griepprik halen?

Je kunt van 28 oktober tot en met 6 december terecht voor de griepprik op onze vaccinatiespreekuren in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem en Elst. Het inplannen van een afspraak kan vanaf 14 oktober. Zorg dat je er op tijd bij bent om je griepvaccinatie te regelen.

Hoe plan je een afspraak?

Het maken van een afspraak voor de griepprik is heel eenvoudig. Je kunt vanaf 14 oktober online een afspraak inplannen via onze website. Heb je vragen of wil je liever telefonisch een afspraak maken? Neem dan contact op met ons secretariaat. De kosten voor de griepvaccinatie vind je terug in onze tarievenlijst.

Bescherm jezelf en anderen deze winter door op tijd de griepprik te halen!