Nieuwsberichten

  • 280.000 eu­ro sub­si­die voor vac­ci­na­tie-on­der­zoek voor mensen met verminderde weerstand

    Dr. Ro­bert-Jan Has­sing en Dr. Qui­rijn de Mast, in­ter­nist-in­fec­ti­o­loog bij res­pec­tie­ve­lijk Rijn­sta­te en Rad­bou­dumc, heb­ben don­der­dag 25 april een sub­si­die van 280.000 eu­ro toe­ge­kend ge­kre­gen van­uit het ge­za­men­lij­ke pro­mo­tie­fonds van Rijn­sta­te en het Rad­bou­dumc. Met dat geld star­ten ze een on­der­zoeks­pro­ject naar vac­ci­na­ties voor men­sen met een ver­min­der­de weer­stand. “Heel leuk dat we met dit…

  • Dengue

    Wat is dengue? Dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts, is een virusinfectie die wordt overgedragen door muggen die vooral overdag actief zijn. Symptomen van dengue kunnen variëren van milde griepachtige klachten tot ernstige complicaties die zoals hoge koorts, ernstige hoofdpijn, pijn achter de ogen, spier- en gewrichtspijn, huiduitslag en bloedingen. Bij ernstige dengue kan de…

  • Rabiës

    Rabiës (ook wel bekend als hondsdolheid) is een virus dat wordt overgedragen door een beet of krab van met name honden, katten, apen en vleermuizen. Rabiës is een virus waar je levensbedreigend/ernstig ziek van wordt. Het virus komt over de hele wereld voor, met uitzondering van Nieuw Zeeland, Antarctica, delen van Oceanië, Japan en een…

  • Gordelroos bewustwordingsweek (GBW) in Nederland

    Iedereen heeft wel eens gehoord over gordelroos, maar weinig mensen weten wat voor ziekte het precies is en welke symptomen je kunt ervaren. Eén op de vier Nederlanders kan gordelroos krijgen. Om de veelvoorkomende ziekte een gezicht te geven en bespreekbaarder te maken wordt van 26 februari t/m 3 maart de tweede editie van de…

  • Vaccinatievergoedingen

    Wist u dat sommige zorgverzekeringen de kosten voor vaccinaties dekken vanuit de aanvullende verzekering? Denkt u eraan om komend jaar op reis te gaan en heeft u nog geen rekening gehouden met vaccinaties? Overweeg dan om uw zorgverzekering aan te passen voor het komende jaar. Nu is het perfecte moment om na te denken over…

  • Verbouwing Rijnstate Arnhem

    De hoofdingang van Rijnstate Arnhem wordt verbouwd. Er wordt daarom een tijdelijke ingang gebruikt tot aan het najaar van 2024. Deze vindt u in de vleugel links van de hoofdingang. Borden wijzen u de weg. Ook staan er vrijwilligers klaar om te helpen. Houd rekening met iets meer reistijd. We begrijpen dat dit misschien wat…