Tropenkeuring

De TCO verricht tropenkeuringen voor personen die via bedrijven, uitzendorganisaties of op particulier initiatief voor langere periodes of frequent naar de (sub-) tropen of andere landen met verhoogd gezondheidsrisico vertrekken. D.m.v. deze medische keuringen kan de geschiktheid voor een verblijf in ontwikkelingslanden en/of de gezondheidstoestand tijdens verlof of na terugkeer worden beoordeeld.

Het gaat hierbij om een keuring voor vertrek (in keuring). Ook zijn tussenkeuringen tijdens uw verblijf en keuringen na terugkomst (uitkeuring) mogelijk.
Ook een duikkeuring is mogelijk bij de TCO. De gezondheidstoestand wordt door internisten-infectiologen onder leiding van een ervaren tropeninternist beoordeeld. Vaccinaties en adviezen over malaria profylaxe en andere gezondheidsmaatregelen kunnen aansluitend of separaat worden gegeven.

Een keuringsafspraak kan altijd binnen twee weken worden gerealiseerd, ook spoedkeuringen zijn mogelijk. De keuringsuitslag wordt zo spoedig mogelijk opgestuurd. De uitgebreide medische rapportage gaat naar de desbetreffende persoon, desgewenst met een kopie naar de eventuele bedrijfsarts.

Tarieven van de tropenkeuringen zijn op aanvraag beschikbaar.

Indien iemand met klachten uit het buitenland terugkomt die mogelijk verband houden met een daar opgelopen infectie, dan kan men altijd op korte termijn op onze tropenpoli terecht (088 – 0055944), in urgente gevallen onmiddellijk via de spoedeisende hulp.

NB. U kunt alleen telefonisch (en dus niet via de website) een afspraak maken voor een (medische) tropenkeuring.