Rijnstatemedewerkers

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost verzorgt de werkgerelateerde vaccinaties voor medewerkers van Ziekenhuis Rijnstate.  Heeft u reisplannen naar de (sub)tropen? Als medewerker van Rijnstate heeft u in dat geval recht op korting.

Werk gerelateerde vaccinaties

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost vaccineert (zorg)medewerkers tegen infectieziektes waar de medewerker risico op kan lopen tijdens het uitoefenen van zijn of haar beroep. Zoals Hepatitis B, Hepatitis A, kinkhoest of mazelen.

Tuberculose screening

Bent u werkzaam of gaat u werken bij ziekenhuis Rijnstate? Dan heeft u een oproep gehad voor een TBC-screening. Wereldwijd heerst er tuberculose, een infectie die via aanhoesten wordt overgedragen. Ziekenhuis Rijnstate wil de kans op TBC binnen het ziekenhuis zo veel mogelijk minimaliseren, vandaar dat alle medewerkers van risicofuncties en risicoafdelingen worden gecontroleerd op TBC.
Hiervoor bestaat de mantouxtest. Dit is een intracutane injectie waarbij tuberculine wordt ingespoten net onder de huid. 48-72 uur na de injectie kan de verpleegkundige via huidinspectie beoordelen of u een reactie heeft op de mantouxtest.
Bij een positieve mantouxtest (reactie op de test) of als u een BCG-vaccinatie heeft gehad in het verleden, geven we u een labformulier mee om een IGRA-test te laten afnemen. Dit is een bloedonderzoek waarbij onderzocht wordt of u ooit in aanraking bent gekomen met tuberculose.

Instructie voor werkgerelateerde vaccinatie-afspraak voor Rijnstatemedewerkers

Het plannen van een afspraak kan via deze website via ‘Maak een afspraak’ of eventueel telefonisch (088-0055944 tussen 9.00 & 15.00 uur).

Belangrijk om te weten:

  • Een mantouxafspraak kunt u uitsluitend op een maandag, dinsdag en woensdag inplannen. Deze moet 48-72 uur na het zetten afgelezen worden op het TCO-spreekuur.
  • Zet bij het online inplannen van de afspraak een ‘vinkje’ in het eerste keuzescherm ’Ik wil een vaccinatie voor mijn werk (maar ga niet op reis).’.
  • Na het plannen van de afspraak krijgt u een afspraakbevestiging met een link naar een intakeformulier waar u uw persoonlijke gegevens moet invullen. Let op: Het is belangrijk om deze digitale informatie aan te leveren voordat u de afspraak heeft.
  • Vink bij ‘uw reisbestemmingen’ ‘ik ga niet op reis’ aan, om er voor te zorgen dat u alleen de gezondheidsgerelateerde vragen in hoeft te vullen. Deze gegevens worden uitsluitend voor uw persoonlijke medisch dossier van de TCO gebruikt en worden niet uitgewisseld met Rijnstate.

Korting als medewerker van Rijnstate ziekenhuis

Bent u medewerker bij ziekenhuis Rijnstate? Dan ontvangt u 50% korting op uw reisconsult bij Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost.