Reisvaccinaties en -advies particulier

In het buitenland kunt u in aanraking komen met ziekteverwekkers die in Nederland zelden of niet voorkomen, zoals malaria, gele koorts, buiktyfus, etc. Om goed beschermd op reis te gaan, kan het nodig zijn u te laten vaccineren of bijvoorbeeld malariatabletten te slikken. Welke vaccinaties moeten worden toegediend, hangt af van uw reisdoel, eventuele eerdere vaccinaties en uw medische geschiedenis.

Wat bieden wij?

Onze reizigersverpleegkundigen helpen u graag voor reisadvies op maat. Van te voren vult u online een vragenlijst in over uw gezondheid en uw reis. Tijdens het consult wordt deze vragenlijst doorgenomen en worden vaccinaties toegediend. Indien nodig wordt er een recept voor bijvoorbeeld malariatabletten of hoogteziekte uitgeschreven. Waar nodig wordt een vervolgafspraak gemaakt en folders gemaild om thuis nog eens rustig door te lezen. Wacht met het maken van een afspraak niet tot het laatste moment, maar maak indien mogelijk een aantal weken voor vertrek een afspraak. Dit kan online of telefonisch. Klik hier voor verplichte en aanbevolen vaccinaties per land.

Wat zijn de kosten?

Aan het consult, de vaccinaties en uitgeschreven recepten zitten kosten verbonden. Klik hier voor een overzicht van onze prijzen. Er kan alleen betaald worden met PIN. De betaalde factuur ontvangt u per mail, zodat u deze zelf naar uw zorgverzekering kunt doorsturen om te kijken of deze vergoed wordt. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.