Persoonlijk & medisch gezondheidsadvies

De Travel Clinic Oost (TCO) biedt advies op maat door rekening te houden met de exacte reisbestemming, accommodatiefaciliteiten, manier van reizen, verblijfsduur en niet te vergeten uw gezondheidstoestand. Niet alleen toeristen, maar ook zakenreizigers en diegenen die langere tijd in de tropen gaan werken, kunnen bij ons terecht. De adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) en worden gegeven door gespecialiseerde verpleegkundigen. Indien nodig wordt u door één van de internisten/infectiologen gezien.

Hoewel een goede voorbereiding het halve werk is, kan het natuurlijk zijn dat u tijdens uw verblijf voor verrassingen komt te staan. U kunt ons per e-mail consulteren wanneer er zich gezondheidsproblemen voordoen tijdens de reis. Bij acute en levensbedreigende gezondheidsproblemen is het echter belangrijk om ook op de plaats van bestemming een dokterspost te bezoeken.

In overleg kunnen voorlichtingsavonden voor groepen georganiseerd worden. Een voorbeeld hiervan is de voorlichting aan reizigers naar het hooggebergte door een ervaren internist/bergbeklimmer of reizigers die allen afreizen naar een zelfde bestemming.

Op grond van de richtlijnen van de Inspectie voor de Volksgezondheid kunnen er telefonisch geen persoonlijke adviezen over vaccinaties en malariaprofylaxe worden gegeven. Kijk voor de algemene landelijke adviezen bij advies per land of bij tropische ziekten en vaccinaties of plan een afspraak voor een persoonlijk advies.