Groepsvaccinaties

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost  biedt groepen van minimaal 10 personen kortingen op vaccinaties. Deze vaccinaties kunnen  op het spreekuur en in overleg ook op locatie gegeven worden. Uiteraard krijgt de groep een uitgebreide voorlichting en krijgt iedereen een vaccinatieboekje.
Groepsvaccinaties zijn bijvoorbeeld  geschikt voor:

  • Studenten die op werkstage  of uitwisseling  gaan.
  • Bedrijven die veel internationaal werken: bijvoorbeeld zakenreizigers of projectmedewerkers.
  • Professionals die uitgezonden worden naar landen waar infectieziekten heersen: bijvoorbeeld ontwikkelingswerkers en militairen die uitgezonden worden naar het buitenland.?
  • Professionals werkzaam in de gezondheidszorg: bijvoorbeeld verpleegkundigen/verzorgers, laboranten, (tand) artsen, maar ook medewerkers in de schoonmaakbranche.
  • Professionals die in aanraking kunnen komen met agressieve mensen: bijvoorbeeld politieagenten  en  beveiligingsbeambten.
  • Professionals die in aanraking kunnen komen met besmette materialen: bijvoorbeeld brandweerlieden, schoonmakers en vuilnismannen.

Bedrijven en organisaties kunnen de Travel Clinic Oost consulteren om de noodzaak van vaccinatie te beoordelen. De TCO kan bedrijven en diens medewerkers op locatie vaccineren en de bijbehorende voorlichting verzorgen.
Naast reisgerelateerde vaccinaties kan ook een groepafspraak gemaakt worden voor werkgerelateerde infectierisico’s zoals bijvoorbeeld influenza, Hepatitis B en Tuberculose(controle).

Hepatitis B 
Hepatitis B kan overgedragen worden via bloed-bloedcontact; dus ook via prik- en bijt-accidenten op het werk. Veel mensen lopen vanuit hun beroep risico op hepatitis B, b.v. defensiemedewerkers en medewerkers in zorginstellingen. Instellingen die medewerkers willen beschermen tegen hepatitis B kunnen terecht bij de TCO.
Steeds meer (zorg)instellingen eisen tegenwoordig van medewerkers (en stagiaires) dat zij een Hepatitis-B vaccinatie verklaring en tbc-vrij verklaring (Mantoux) kunnen overleggen bij aanvang van de werkzaamheden.

Griepprik
De griepprik (tegen influenza) biedt bescherming tegen een aantal heftige en zeer besmettelijke griepvormen. Voor gezonde mensen is influenza niet direct gevaarlijk. Voor mensen die al te kampen hebben met gezondheidsproblemen kan de ziekte wel ernstige gevolgen hebben. Om deze reden is het belangrijk dat zorgpersoneel (van verpleeghuizen, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen etc) zich jaarlijks laat vaccineren.
Informatie over de mogelijkheden van een bedrijfsvaccinatie of groepsvaccinatie kunt u telefonisch inwinnen via 088-0055944.

Informeer naar de mogelijkheden via tel:  088-0055944  of  stuur een mail naar info@travelclinicoost.nl.

Wilt u alvast bekijken wat de algemene vaccinatieadviezen voor het land van uw reisbestemming zijn, klik dan hier