Do you need a coronavirus test? COVID-19 PCR tests are available.

Corona en reizen

Om te kunnen reizen wordt door sommige landen gevraagd naar specifieke certificaten waarmee u kunt aantonen dat u geen corona heeft. Kijk op de website van het RIVM, Nederland Wereldwijd en de Rijksoverheid voor actuele informatie.

Bij ons kunt u terecht voor onderstaande testen met de daarbij horende certificaten;

 • Aantonen geen corona d.m.v. PCR test keel- en neusswab (NON COVID-19 PCR-test), kosten €149,50 (incl. consultkosten en certificaat).
  De uitslag is bekend tussen 36 en 48 uur. Indien negatief, ontvangt u direct een e-mail met het certificaat. Indien positief, u wordt telefonisch op de hoogte gesteld en doorgestuurd naar de GGD. U kunt dan niet op reis. Het certificaat met daarop de uitslag moet recent zijn. Meestal wordt geëist dat deze niet ouder dan 72 uur is, maar dit verschilt per land/situatie. Kijk de voorwaarden dus goed na. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.
 • Aantonen corona doorgemaakt d.m.v. bloedonderzoek antistoffen (COVID-PASS ANTIBODIES), kosten €69,50 (incl. consultkosten en certificaat).
  Uitslag bekend na ongeveer 5 dagen. Let op: antistoffen zijn aantoonbaar vanaf dag 14 na infectie.
 • Aantonen geen corona gerelateerde klachten d.m.v. vragenlijst en temperatuur meting (Non-CoViD-19 symptoms, fit to travel), kosten €39,95 (incl. consultkosten en certificaat).
  U krijgt meteen het certificaat mee, mits u geen klachten heeft en er geen afwijkende temperatuur is gemeten.

De afspraak voor een PCR test kunt u via de website inplannen (selecteer: NON COVID-19 PCR-test), de andere testen kunt u alleen telefonisch inplannen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 14:30 op telefoonnummer: 088-0055944.

Let op! In de weekenden en op feestdagen zijn wij gesloten (PCR – certificaten worden wel verzonden).

Het certificaat
Al onze certificaten zijn een Engelstalig PDF. bestand en bevatten de volgende informatie:

 • Gedetailleerde informatie over de soort test
 • Uw persoonsgegevens (voorletters, voornamen, achternaam, geboortedatum en geslacht)
 • Tijd en datum afspraak
 • Details laboratorium
 • Naam en handtekening arts
 • Locatie
 • Uitslag
  Let op: uw paspoort of ID-kaart nummer kan toegevoegd worden op aanvraag (bij sommige landen verplicht; u bent zelf verantwoordelijk om dit door te geven bij de afspraak). 

Aanvullende informatie:
De uitslag is bekend tussen de 36 en 48 uur. Indien negatief, ontvangt u een e-mail met het certificaat. Indien positief wordt u telefonisch op de hoogte gesteld en doorgestuurd naar de GGD voor verdere informatie. Er is een zeer kleine kans dat de uitslag niet-conclusief kan zijn, dit betekent dat er éénmalig een zwak-positief signaal is gevonden wat niet bevestigd kon worden bij herhaling. Dit kan passen bij een lage hoeveelheid in een vroege infectie of na een doorgemaakte infectie. In dit geval kunnen we niet een negatieve uitslag afgeven, en is her-testen mogelijk. Dit kan soms de reis vertragen.