Update 14/09/2020:
Door de capaciteitstekorten van de landelijke laboratoria kunnen we momenteel in ieder geval deze en volgende week geen nieuwe corona- PCR-testen inplannen.
Er wordt hard aan gewerkt om extra ruimte te creëren, we vermelden het op deze pagina als er weer testafspraken ingepland kunnen worden.
We hebben goede hoop dat dit vanaf volgende week weer mogelijk is dus raden u aan om na 22 september contact op te nemen om een afspraak in te plannen.
Excuses voor het ongemak.

Coronavirus

Om te kunnen reizen wordt voor sommige landen/situaties gevraagd om een specifieke Coronaverklaring.
Er zijn twee verschillende testen die kunnen worden bepaald:

Coronatest t.b.v ‘coronavrij-verklaring’ (NON-COVID PCR test)

Als je op reis moet en je hebt een verklaring nodig of je geen corona/covid 19 virus bij je draagt dan kun je een PCR test doen. Deze test is om vast te stellen of je het virus op dit moment hebt. Je kunt je laten testen als je geen coronagerelateerde klachten hebt.
Soms moet je een certificaat overhandigen, bijvoorbeeld om te mogen vliegen of een land binnen te mogen. Er zijn meerdere landen die een PCR test verplicht stellen. Kijk op de website van het RIVM, Nederland Wereldwijd en de Rijksoverheid voor actuele informatie.
De test wordt uitgevoerd d.m.v. een swab (neus&keel).
De uitslag is binnen 48 uur bekend en wordt middels een internationaal bruikbaar certificaat via ‘veilig mailen’ digitaal naar je verzonden zodat je hem op tijd in je bezit hebt. Het certificaat met daarop de uitslag moet recent zijn. Meestal wordt geeist dat deze niet ouder dan 72 uur is, maar dit verschilt dus kijk goed de voorwaarden na. Het is dus belangrijk om de afspraak op een nauwkeurig gepland tijdstip in te plannen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, kijk dus goed naar de voorwaarden van het land (danwel eisende organisatie/maatschappij) waar je naar toe reist.

Je kunt online een afspraak inplannen (selecteer coronatest) in Rijnstate Velp en Rijnstate Arnhem. Kun je online geen geschikt afspraakmoment vinden neem dan telefonisch contact met ons op vai (088-0055944).
De kosten bedragen €149,50 (inclusief consultkosten).

NB Op onze locatie in Arnhem Musis Gezondheidscentrum zijn geen mogelijkheden voor een coronatest of antistoffentest.

Coronatest t.b.v. antistofcontrole (COVID-PASS)

Soms wordt gevraagd naar een bewijs dat je corona hebt doorgemaakt (COVID-PASS antistofbepaling).
Ook kan het handig zijn om te weten of je antistoffen hebt opgebouwd als je langere tijd in een afgelegen gebied of land met minder goede gezondheidszorg verblijft (hoewel er op dit moment nog niet specifiek iets te zeggen is over de concrete bescherming, dit zal naar verloop van tijd bekend worden).
De afgelopen periode zijn veel sneltesten op de markt gekomen die nagenoeg allemaal aan betrouwbaarheid te wensen over laten. Sanquin had in Nederland de eerste mogelijkheid om via een serologiebepaling (bloedonderzoek) op een betrouwbare manier een corona antistoftest uit te voeren. Deze bepaling kan nu ook door de grotere ziekenhuislaboratoria gedaan worden, waaronder ons eigen laboratorium (MMIL Rijnstate/Zeker Weten). Je kunt nu dus ook via de TCO een antistofbepaling laten doen.
De test is zeer gevoelig en betrouwbaar, en gevalideerd door het RIVM. De uitslag is met ongeveer twee weken bekend.
Je kunt online een afspraak inplannen (selecteer coronatest). Kun je online geen geschikt afspraakmoment vinden neem dan telefonisch contact met ons op (088-0055944).
De kosten bedragen €69,50 (inclusief consultkosten).
Meer weten over de antistoftest?